onsdag 31 juli 2013

Caravelle 33 Träffen på Skepparholmen!

I år så hölls Caravelle 33-träffen på Navis klubbholme Skepparholmen. Den ligger i Skepparviken innanför Örsundet vid Nämndöfjärden. Vi hade en verkligt trevlig helg. Sju båtar från Caravelle 33 klubben deltog. Tyvärr fick vår klubbmästare problem med båten så han kunde inte deltaga!










onsdag 24 juli 2013

Skön vecka i Nynäshamn och en del elarbeten!











Vi upplevde en riktigt skön  vecka i Nynäshamn! Vädret var på topp hela tiden och det finns mycket att göra och titta på i Nynäshamn! Sommarens seglats vände i Nynäshamn beroende på att oljeläckaget från motorn finns kvar om än i något mindre grad! Det gjorde att vi inte ville ge oss iväg längre från Stockholms skärgård  detta år.
Under vistelsen i Nynäshamn så visade det sig att 12 Voltsladdaren, dvs 220V till 12V, inte fungerade. Den gav bara 10,3 V vilket nästan suger ur batterierna i stället för att ladda dom! Arbetet att byta denna skedde vid hemmabryggan och det tog en hel dag! Soffan, durkar, bord mm mm måste avlägsnas för att komma åt att dra nya sladdar. Samtidigt är det nyttigt ibland att göra sådana jobb - de ger möjlighet att torka ur platser som är svåra att lomma åt, samt att kontrollera att allt ser bra ut.
Nu står Caravelle 33 Klubbens sommarträff närmast på programmet. Den äger rum kommande helg på Navis uthamn Skepparholmen! Det skall bli riktigt kul att träffa klubbkamrater!

tisdag 9 juli 2013

Ny oljetrågspackning är monterad!

Nu är en ny oljepackning monterad. Det gick inte att se några uppenbara skador på den gamla men ingen olja läckte ut på turen tillbaka till klubben. Kanske man på sikt borde byta till en annan typ av packning men det får visa sig.