fredag 31 maj 2013

Kranbyte i diskbänken!


Ett regelbundet återkommande arbete är att byta vattenkranar. Särskilt saltvattenskranarna har en tendens att kärva efter ett antal år. Detta är ett relativt stort jobb på Ann-Cari, stora delar av inredningen måste demonteras för att komma åt att byta kranar. Detta är lika för både pentry och toa!

måndag 20 maj 2013

Underbar vårvärme!


Idag gjorde jag ett årligen återkommande jobb, nämligen byte av olja och oljefilter i motorn.
Det var ett fantastiskt väder - härligaste sommarvärmen!
Nu längtar man verkligen ut i skärgården!

lördag 11 maj 2013

Masten på plats och första turen avklarad!



Idag mastade vi på Ann-Cari! Vi hade tur och kunde sätta igång direkt när vi kom till varvet. Det gjorde att vi hann med ett par timmars besök i en näraliggande vik! Det var ett underbart besök och gav en riktig försmak av sommaren!
Du som vill veta mer om Ann-Cari kan hitta fler bilder och information här: http://caravelle33.com/anncari.htm

torsdag 9 maj 2013

Sjösättning 2013!

I dag sjösattes Ann-Cari för sin 34:e säsong i vattnet! Sjösättningen gick mycket bra och helt utan problem! Ett större problem var att köra från sjösättningsrampen till bryggan! Tyvärr kom samma problem tillbaka som uppträdde den 20:e juli 2012 - nämligen att rodret inte lydde ratten! Det blev en mycket bökig färd till bryggan men som tur var så var vädret fint och ingen blåst så med tålamod så gick det att ta sig i hamn.
Problemet denna gång - precis som förra gången - var att styrvajern och roderaxeln inte följdes åt. Detta är självfallet helt oacceptabelt - tänk vad som skulle kunna hända i grov sjö med starka vindar mot land - då kan det bli förlisning! Nu har jag gjort en riktig förslutning av bultförband med Loctite så nu kommer det att hålla - hoppas jag.....
Här är länken till förra gången det hände: http://anncari.blogspot.se/2012/07/utsatt-lage-i-dalaro-hamn.html

fredag 3 maj 2013

Ny färg på doghouse-taket!






Taket på doghouse har senaste åren sett tråkigt ut. Den vita färgen har fått ett en trist grå-flammig kulör! 
Nu är taket ommålat till en mörkblå nyans, mest påminnande om färgen under relingslisten. Det ser fräscht ut nu när det är nymålat och förhoppningsvis så håller det sig så. Ursprungligen så var detta en öppning i doghouse som var täckt med kapell men det var en mycket opraktisk. Det samlades vatten ovanpå och det var svårt att stänga kapellet inifrån. Skylight-luckorna är däremot mycket praktiska.
För övrigt är Ann-Cari helt klar för sjösättning!