tisdag 30 april 2013

Friborden vaxade!


Nu är friborden tvättade och vaxade. Av någon anledning så har skrovet klarat förra året utan "smutsgul" toning vid vattenlinjen, orsak okänd. Normalt behöver man bleka skrovytan strax över vattenlinjen med oxalsyra! Tvättningen av botten är klar så nu återstår endast bottenmålningen. Därefter blir det en del småpyssel innan det är dags att gå i sjön! 

lördag 27 april 2013

Äntligen avtäckning!


Då har äntligen "täckelsen" fallit! 
Idag tog vi bort presenningen för denna vinter! Det var en underbart skön dag på varvet! Det kändes stort, mot bakgrund av den långa vintern, att äntligen få "täcka av".. Flera klubbkamrater kom fram och undrade hur jag hade funnit de "smarta" fästena för pressnings-fästena! Det var kul att kunna berätta hur de kommit till ( se http://anncari.blogspot.se/2013/01/ny-fasten-testas-pa-presenningen.html)! 
I år känns det mer spännande än på länge att ha båtlivet att se fram mot!

fredag 19 april 2013

Idag den 19 april är nog våren nära!





Nu kan ju bara inte våren vara långt borta! De senaste veckorna har tagit en hel del på både snö och is. Vägen till klubben ligger helt plötsligt vid strandkanten på en sjö! Märklig känsla! Utanför klubben ligger isen fortfarande men den är nog att beteckna som "rutten is" som termen lyder!

lördag 6 april 2013

Besök på varvet och på Dalarö!




Idag besökte vi Dalarö och dessutom båtklubben! Det går sakta med våren, den saken är klar! Det var dock en mycket skön dag som framgår av bilderna. Inget öppet vatten kunde ses vid klubben och inte heller i Vadviken. Troligtvis är isen så tjock så den fortfarande bär. I klubben ligger drivorna kvar mellan båtarna, det behövs en rejäl höjning av dygnsmedeltemperaturen för att de skall försvinna!