lördag 29 december 2012

Mycket is på varvsplanen!




Isen ligger tjock - speciellt på varvsplanen! Det är sannolikt resultatet av att snön kom före kylan så marken hann aldrig frysa! Det har blåst en del sista tiden men pressen låg tack och lov kvar på Ann-Cari (peppar peppar..). Jag har planer på hur jag akut skall kunna förstärka fästena i pressen som har visat sig vara den svagaste punkten. ....

torsdag 20 december 2012

Mera snö men ingen tjäle!



Nu har det kommit ännu mera snö! Det är riktigt höga vallar på sina håll. Snön kom så tidigt och rikligt så det är ingen tjäle. Det gör att snön är blöt och tung nära marken! På några båtar har ställningarna inte klarat snöbelastningen.

lördag 8 december 2012

Vintern är här!





Nu är vintern här med besked! Snöfallet för ett par dagar sedan förändrade bilden totalt på varvet. Ca 50 cm djup snö och ännu djupare i drivorna! Det gick så snabbt att marken under snön inte hann frysa vilket ger en märklig effekt när man skottar snön - man får snösörja på skyffeln när man kommer till marken! Tamparna och gummibanden som håller pressen har frusit till "pinnar", vilket gör att de inte går att knyta om. 
Nu är all snö bortagen från pressen - kan man hoppas på töväder?!