lördag 24 mars 2012

Fortsatt tvättning...


Idag fortsatte rustningen, nu med tvätt av botten, friborden, vattenlinjen och styrbordssidans skarndäck!
Tyvärr inträffade en skada i samband med upptagningen i höstas. När jag skulle köra Ann-Cari till bryggan för att tas upp så fick vi, Ann-Cari och jag, ta en tillfällig plats i väntan på att det skulle bli vår tur att gå upp. När jag skulle köra ifrån den platsen så fastnade en stålpinne i mantåget så att en stötta bröts åt sidan.Därvid lossnade en av bultarna och mantågsstöttefoten skadades. Detta framgår på bilden om man kikar noga.

fredag 23 mars 2012

Våren är här..

Nu känns det som om våren är kommen!
Idag, fredag, tog vi av presenningen och satte upp kapellet.
Därefter vidtager tvätt/behandling/målning av botten samt vaxning av skrov, däck och överbyggnad. Dessutom finns det en hel del teak som behöver behandlas i sittbrunnen med mera - eventuellt kan detta göras efter sjösättning!.  

fredag 16 mars 2012

Våren närmar sig!




Nu kan våren verkligen kännas på varvet! Nästan all snö är borta och snart har även isen smält! Den senaste tidens blåst har tyvärr har inneburit att även den nya presenningen har blåst sönder! Tyvärr har flera strappar brustit och den nya presenningen har blåst sönder i öglorna!
Nu ångrar jag verkligen att jag sålde de gamla galon-pressarna - de stod i alla fall pall mot blåsten, även om de var tunga att lägga upp på båthuset!

tisdag 6 mars 2012

Våren dröjer ett tag till!

Vid besök på varvet idag, den 5 mars, så konstaterade jag att våren dröjer ett tag till! 
Viken var totalt istäckt och en hel del snödrivor ligger kvar! Men om ca 2 veckor, om inte Kung Bore kommer tillbaka, då kan det vara bra läge att starta vårarbetet!