tisdag 28 juni 2011

Ann-Cari får ny förarstol!





















Idag fick Ann-Cari en ny förarastol! Den gamla, blåa stolen, var kraftigt nedsutten på ytterkant. Detta förde med sig att förarapositionen blev väldigt "sned" i stolen. Den nya vita är av liknande typ, men placerad något närmare "mittlinjen", vilket gör att förarapositionen blir bättre!

måndag 27 juni 2011

Underbar Midsommar!























Vi hade en underbar Midsommarhelg med en skön tur in i Mälaren som spets. Hamnen hos Kjelle och Elisabeth är den bästa man kan tänka sig.
Vi hade tur vid slussningarna med väldigt lite båtar i bägge riktningarna. Vi låg i Vedviken under Midsommarafton och det är en gammal kär hamn för Ann-Cari.
På vägen hem tittade vi in i Svindersvik, en mycket längre vik än vad vi föreställt oss.





onsdag 22 juni 2011

Regn och sol!













Under ett par timmars arbete med förberedelser för midsommarresan, fick Ann-Cari känna på både ett riktigt skyfall likaväl som en en underbar kvällssol. Tänk att det kan skifta så snabbt - naturen är en vidunderlig "uppfinning"!
Nu är även "Helmer" på plats - en viktig färdkamrat under långa semesterpass när man är ensam ombord.

söndag 19 juni 2011

Oljebyte!




















En riktigt regnig söndag användes för byte av oljefilter och olja. Det hela såg ut att gå bra, oljefiltret byttes utan oljespill. Vid provkörningen gick det mindre bra - det började spruta ut ordentligt med olja runt oljefiltret. Det visade sig bero på att det gamla filtrets packning satt kvar på blocket och den nya packningen hamnade utanpå! Det blev ett rejält oljesprut i hela motorrummet.


Bilden ovan på motorrummet togs innan oljan började spruta!

söndag 12 juni 2011

Första riktiga båthelgen!




















Årets första resa för Ann-Cari gick till St Krokholmen där vi med hjälp av Bumlingarna (2 st stora fendrar) kunde ligga längs efter berget. Det blev en helt underbar helg med en makalöst vacker solnedgång.



söndag 5 juni 2011

Ann-Cari får nya mattor!







































Idag fick Ann-Cari nya mattor ombord.
Det blev brun färg på mattan denna gång som synes på bilderna. Senast Ann-Cari fick nya mattor var 2007. Den kvaliten var inte den bästa, redan första sommaren "luddade" sig mattan på något märkligt vis. Hoppas det inte blir samma sak igen!










fredag 3 juni 2011

Rustningen fortsätter - skön junidag!!













Idag fick fölet komma ner i sitt rätta element, dvs vattnet! Botten målades genom att ömsom tippa Fölet stående på trailern åt ena och andra hållet. Det går skapligt men blir inte lika bra som om man vänder henne!
Ann-Cari skall för året få nya mattor, denna gång bruna. Dels är den gamla mattan väldigt sliten, dels var jag tvungen att ta en bit av den till att skydda vassa hörn på täckställningen i höstas.
Nu är riggen i sin helhet på plats - skönt!


Masten på plats!



Nu är Ann-Cari riggad, dvs masten är på plats. Det var en skön dag att masta på. Tack vare att masten är relativt liten så går det tämligen lätt. Idag fortsätter arbetet med att få Ann-Cari redo för båtlivet!