söndag 30 maj 2010

Jätteskön vårhelg på sjön!


Ann-Cari har varit ute första helgen för säsongen.
Det blev en mycket skön helg med bättre väder än utlovat.
Vi lämnade klubben på fredag kväll och från då till söndag såg vi inte en enda fritidsbåt på sjön. Det är anmärkningsvärt med tanke på att det är sista dagarna i maj vi talar om!

lördag 29 maj 2010

Ute i skärgården igen!



Nu ligger Ann-Cari i Vedviken för första gången i år. Det är otroligt skönt att vara ute igen. Vi har inte sett en enda båt ute vilket tydligt talar om att båtlivet är försenat efter den snörika och kalla vintern.

måndag 24 maj 2010

Fölet i "spiltan"!



Nu har Fölet en egen bryggplats. Det är en skyddad plats längst in mot land. Utläggningen av bojringen gick bra men kanske borde bojen ligga någon meter längre ut.

lördag 22 maj 2010

En skön vårdag!




Det är nästan som om sommaren är här. På marken har blommorna ett sjå att hinna blomma. Liljekonvaljen är färdigblommad men Vitsippor, Tussilago, Gullvivor och Smörblommor är igång och blommar samtidigt!
Fölet har fått en snabbbehandling med bottenfärg. Det gick att måla trots att hon står på trailern, men det får betraktas som en nödlösning!


fredag 14 maj 2010

Fölet skall få en spilta!





Idag bestämdes det att Fölet skall få en plats vid bryggan. Det var hamnkaptenen som meddelade att det var ok att inrätta en liten bryggplats nära land där det ändå är för grunt för större båtar.

söndag 9 maj 2010

Ann-Cari på plats mellan bommar!


Nu ligger Ann-Cari på sin nya plats mellan bommar! Bommarna är mycket rejäla och lätta att lägga till vid och även att gå ut från.
Hur Fölet skall ligga i fortsättningen, nu när vi inte har någon boj, är ännu så länge oklart.

lördag 8 maj 2010

Vaktgång och arbetpass!











Nu är årets vaktgång avklarad. Det blev en blåsig kväll och natt men som tur var regnade det inte mycket (mindre än som utlovades av SMHI, gäller även lördagen).
Lördagen ägnades åt ett arbetspass i hamnen med att iordningsställa nya bomplatser. Det innebär att Ann-Cari skall få ligga mellan bommar i stället för vid boj. Fördelen är att det är lätt att lägga till, nackdelen att det inte går att ha Fölet mellan aktern och bojen. Hur det skall lösas är oklart just nu.




söndag 2 maj 2010

Vatten under batterierna!







Nu är Ann-Cari ren och fin invändigt! Dynor, gardiner och utrustning är på plats.
Vid sjösättningen upptäckte jag vatten i botten mellan genomföringskranarna. Där skall det definitivt inte finnas vatten varför jag funderade en hel del på var det kom från. Den enda logiska förklaringen jag kom på är att det måste finnas vatten under batterierna som rann akterut när Ann-Cari kom i sjön. För att få visshet beslöt jag mig för att ta ut batterier och barlast för att kunna lyfta plywood-plattan och kika. Mycket riktigt - det var ca 10 l vatten kvar under plattan. På bilderna syns utrymmet när batterier och barlast är borta och efteråt, när allt är på plats igen. Totalt väger barlast och batterier ca 200 kg.
Ekbackarna är verkligen vackra så här års med sina hav av Vitsippor.

lördag 1 maj 2010

Första dyngnet i sjön!







Nu känns det riktigt bra att vara i sjön! Idag har Ann-Cari fräshats upp invändigt genom tvättning av invändiga ytor och allmän rengöring. Intressant är att det över huvud taget inte har blivit någon mögel ombord under vintern. Det måste bero på den stränga kylan som inte har gynnat mögelsvamparnas tillväxt.
Det blev en mycket skön lördag med behagligt väder och svaga vindar.