söndag 29 november 2009

Fölet i stallet!











Nu är även Fölet täckt för vintern. Jag satsade på en ny täckning i år eftersom det är första året på nya vagnen. Denna ställning går snabbt att montera ihop och ger en bra lutning på pressen så att eventuell snö åker av.
Ann-Cari hade torkat efter det vatten som tidigare runnit in och kunde nu återställas med alla prylar på sina rätta ställen samt med mattorna på durken. Dessutom körde jag igenom glykol i externa kylvattensystemet.
Nu kan kylan och snön komma!

söndag 22 november 2009

Ann-Cari i vinter-ide!
























Nu är Ann-Cari äntligen vintertäckt.
Lördagen bjöd på ett strålande väder vilket verkligen kom lägligt.
Tyvärr står Ann-Cari med fören för lågt. Det för med sig att vatten rinner ner från akterruffens tak och hamnar så småningom, efter att ett antal utrymmen fyllts med vatten, i salongens förliga del. På bilden syns vattensamlingen bara efter den senaste veckan. Nu i helgen, efter att Ann-Cari var täckt, tog jag upp ca 30 liter vatten!
Detta innebär att täckningen får ligga kvar ända till dagen för sjösättning i vår.

måndag 16 november 2009

En litet steg framåt!


Helgen ägnades åt att dels lyfta Ann-Cari och justera pallningen under balkarna dela att sätta upp ställningen. På bilden saknas tvärslåarna som kommer att monteras innan pressarna läggs på.
Försöket att höja fören fick avbrytas eftersom det blev för vingligt med lilla 10-tons domkraften.

söndag 8 november 2009

En del arbete återstår..

Ann-Cari ligger på land efter torsdagens upptagning. Tyvärr forfarande med en viss lutning framåt, vilket inte är lyckat! Vatten letar sig från akterruffens tak in i Ann-Cari.
Till nästa helg kommer en domkraft att anskaffas så att Ann-Cari kan höjas.
Då är det också dags att sätta upp båthuset.

torsdag 5 november 2009

Ann-Cari på land!










Upptagningen skedde den 5 november på eftermiddagen. Vädret var bedrövligt: snö och regn i luften, blåsigt och kallt (på bilden, tagen kl 15,30, skymtar snöflingor i luften).
Upptagningen gick bra, dock står Ann-Cari något "framåtlutad" vilket kommer att justeras på söndag.

Några uppgifter om säsongen 2009 (Ann-Cari's trettionde):
Längd: 188 dagar
Körd distans: 462 DM
Övernattningar: 45 nätter
Dieselpris: 13,23 kr/liter

söndag 1 november 2009

Ann-Cari nästan ensam vid bryggan...

..i väntan på upptagning. Den planerade dagen för upptagning, dvs idag 1 november, var det en arbetsdag i klubben med säsongsavslutning på programmet! Efter lite diskussion bestämdes upptagningen för Ann-Cari och två andra båtar till torsdagen den 5 november.
Denna vecka kommer att bli spännande att planera med två Logemöten, viktiga möten på jobbet, Monicas födelsedag, hotellboende en natt, kören..! Har jag glömt något? - Ja, bilen skall in på service!