söndag 18 oktober 2009

Ann-Cari redo för upptagning!




Nu är Ann-Cari avmastad och redo för upptagning. Det kan komma att bli om en eller två veckor.
Blir det bra väder kommande helg så kanske det blir ännu en båthelg.

torsdag 15 oktober 2009

Fölet i spiltan!




Då är Fölet på land efter årets säsong. Försöket med fendrar för att bära av mot Ann-Caris skrov fungerade bra på Fölets sidor, däremot inte lika bra runt bogen. Där sitter fendrarna för lågt - den svarta relingen träffar Ann-Caris skrov först.
Ann-Cari väntar nu på att avmastas och därefter stundar upptagning.

måndag 12 oktober 2009

Höstsöndag!




Denna helg har Ann-Cari legat vid bryggan. Det har blivit mycket höst i ett enda slag. I klubben har nog 75% av alla båtar gått upp på land. Om ca en vecka är det Ann-Caris tur. Skall bli intressant att var på varvet hon får ligga.

söndag 4 oktober 2009

Skön söndag - om man ligger i lä!








Det började blåsa och regna exakt som metereologerna lovat. Ann-Cari låg dock i perfekt lä så vinden besvärade oss inte. Det regnade också ordentligt på kvällen vilket inte heller besvärade oss ombord. På söndagsförmiddagen tog vi en skön promenad över till den andra hamnen/klubben på ön - Nackas Förenade Båtklubbars hamn. Det är också en mycket trevlig del av Härsö och som har ett flertal bryggor med fina angöringsmöjligheter för många båtar samtidigt.
Sammanfattningsvis blev det en riktig skön helg och vi längtar redan till nästa..

lördag 3 oktober 2009

Vacker lördag i väntan på blåsten!







Nu ligger Ann-Cari på Härsö. En vacker klubbhamn som tillhör Ropstens Båtklubb. Vi är ensamma här för tillfället men det troliga är att någon eller några båtar dyker upp. Det är bra lä för den sydväst som väntas på upp till 19 m/s. Sjöprognosen lovar med 100% säkerhet vind över 10 m/s för fyra prognostillfällen i rad. Ganska ovanligt. Ett antal större segelfartyg passerade förbi, däribland Shamrock (dock inte med på bilden).