söndag 28 juni 2009

Paradisö i paradisväder!































Denna helg besökte Ann-Cari Vånkobben i södra skärgården SO om Ornö. Vi kom ut sent på lördagen och de flesta hamnar med lä för N-NO var mer än fullbelagda. Dock hittade vi en möjlighet att ligga "längsefter" på Vånkobbens södra klippstrand. Ön är ett praktexemplar på vacker skärgårdsfauna som framgår av bilderna. Dessutom finns det på ön en intressant "bassäng" som inte förefaller naturlig utan antagligen har "anlagts" av militären av något kryptiskt syfte.

söndag 21 juni 2009

Jollen namnad - FÖLET!




Det blev en riktig skön midsommarhelg för Ann-Cari. Fredagen var lite småregnig men lördagen blev fin. Nu har jollen döpts lite mer formellt till FÖLET. Namnet kommer från min kära syster som spontant tyckte att jollen i "släp-mood" bar sig åt som ett litet föl som springer efter sin mamma. På vägen ut passerade Ann-Cari Kymmnedösund. Det har blivit en riktigt pampig anläggning med uteservering, brygglokal där musikanter underhåller några gånger på sommaren samt ett bra sortiment i butiken. Helgen tillbringades i Vedviken där AnnCari totalt har varit 206 nätter.

söndag 14 juni 2009

En rengnig söndag!


Regnet strilar från en jämngrå himmel.
"Fölet" var halvfull med vatten som jag länsade. Prognosen lovar mer regn så det är lika bra att vara beredd på det.
Aktiviteten var allmänt låg på varvet och i hamnen vilket är narturligt med tanke på vädret.
Nu siktar vi på midsommar....

söndag 7 juni 2009

Nytt i masttoppen på Ann-Cari!




Vindmätaren i Ann-Caris masttopp har inte fungerat bra sedan mitten på förra säsongen. Nu har hon försetts med ett nytt instrument som överför vinddata trådlöst till styrplatsen. Förutom vindstyrka kan även vindens riktning mot skrovet avläsas. Den trådlösa överföringen gör ju också att kontaktfel i överföringarna till och från masten elimineras.