söndag 26 augusti 2007

Utö-resan blev en Dalarö-träff!

På lördagen blåste det så mycket så vår bedömning tillsammans med Sten, som har sin båt permanent i Askfatshamnen, var att det var bättre att stanna kvar i hamn. Vi tog en skön långpromenad med Sten och Kerstin som guider bland alla celibriteter på Dalarö.
Utö-skivan blev i stället en trevlig tillställning hemma hos Bengt och Agneta på deras veranda.
Det blev en underbar kväll med god mat och trevligt umgänge.
På söndagen gick färden tillbaka till bryggan efter en liten tur in i Vadviken.

lördag 25 augusti 2007

Dalarö, en verkligt trevlig gästhamn!


Eftersom vi kom iväg lite sent beroende på handling mm så tog vi en första hamn i Askfatshamnen i Dalarö. Hamnen är inte stor men trevlig och mysig på något sätt. Vi tog en skön promenad upp till torget på kvällen. På morgonen drar en väst på med 8-12 m/s. Idag går färden vidare till Odd-träffen med båtar.

måndag 13 augusti 2007

En riktigt varm dag, även i vattnet!

Under lördagen uppmättes årets högsta badtemperatur: 21,5 grad! Det känns nästan ljummet i vattnet. Bengt och Agneta anslöt på lördag eftermiddag och en trevlig kräftskiva avnjöts i deras båt.
Tyvärr var det, särskilt på söndagen, väldigt mycket algblommning i Stockholms skärgård. Trist! Söndagen var väldigt varm med hög luftfuktighet.

lördag 11 augusti 2007

Ann-Cari åter i Kyrkviken på Ornö!

Kyrkviken på Ornö är en verkligen trevlig fredagshamn men även för en weekend. Lagom stor med plats för 10-15 båtar. Vi hade också tur och fick en bra plats längsefter bryggan.
Solen skiner från en klarblå himmel så idag är det promenader och solning som gäller.

söndag 5 augusti 2007

En skön dag på sjön!

Söndagen bjöd på riktigt bra väder, soligt och skönt. Lite blåsigt blev det i alla fall, dock inte så mycket som förra helgen. Jag var tillbaka så tidigt i hamnen att det blev tid att tvätta jollen ordentligt, det är inte ofta.
Ett problem som hängt med ett tag är dåligt flöde på sötvattnet. Kan bero på att filtret som ligger i "till-slangen" är igensatt. har nått smärtgränsen och måste fixas nästa helg. Alltid är det något...

lördag 4 augusti 2007

Ann-Cari i Vedviken!

Ligga längs efter berget på Fjärdlångssidan i Vedviken är bland de bästa hamnar man kan tänka sig. När kvällssolen går ner över Ornö är det hur vackert som helst. Dessutom är det ofta ledigt just på denna plats eftersom segelbåtar knappast kommer intill samt att motorbåtsägare inte insett möjligheten. Ett stort tack till Eulalia II som först kom på denna möjlighet.
Vid lunchtid visade sig solen och det har varit en solig och skön eftermiddag.